Rozrywka
- 29 czerwca 2010
- wyświetleń: 6198
Stara Piekarnia: Kuchnia węgierska
Od 1 do 15 lipca Restauracja Stara Piekarnia zabierze Państwa w kolejną podróż po Europie, tym razem zapraszamy do Węgier.
Kuchnia Węgier należy do kuchni środkowoeuropejskich, wyróżnia się jednak pośród nich charakterystycznymi cechami, co w połączeniu z jej wysoką jakością czyni z niej odrębne zjawisko wśród kuchni świata.
Najbardziej znaną z tych cech jest obfite używanie, jako przyprawy - czerwonej papryki w proszku, współcześnie głównie słodkiej.
Przygotowaliśmy specjalne menu:
Przystawka:
- Rántott pulyka máj– panierowana wątróbka z indyka
Zupa:
- Węgierska gęsta zupa fasolowa z kolorową papryką
Dania główne:
- Tradycyjny placek po węgiersku
- Madziarski stek ze schabu z kością podany z pieczonymi ziemniakami i surówką z papryki
- Przysmak Gellerta - żeberka w sosie barbeque w towarzystwie warzyw z patelni
Deser:
- Gesztenye puree - purée z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną
Jeśli jesteście Państwo ciekawi nowych smaków – ZAPRASZAMY!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Stara Piekarnia
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj