Rozrywka

  • 29 czerwca 2010
  • wyświetleń: 6198

Stara Piekarnia: Kuchnia węgierska

Od 1 do 15 lipca Restauracja Stara Piekarnia zabierze Państwa w kolejną podróż po Europie, tym razem zapraszamy do Węgier.

Stara Piekarnia: Kuchnia węgierska
Wnętrze Restauracji Stara Piekarnia


Stara Piekarnia: Kuchnia węgierska
Jeden z przyskamków kuchni węgierskiej


Kuchnia Węgier należy do kuchni środkowoeuropejskich, wyróżnia się jednak pośród nich charakterystycznymi cechami, co w połączeniu z jej wysoką jakością czyni z niej odrębne zjawisko wśród kuchni świata.

Najbardziej znaną z tych cech jest obfite używanie, jako przyprawy - czerwonej papryki w proszku, współcześnie głównie słodkiej.

Przygotowaliśmy specjalne menu:

Przystawka:
- Rántott pulyka máj– panierowana wątróbka z indyka

Zupa:
- Węgierska gęsta zupa fasolowa z kolorową papryką

Dania główne:
- Tradycyjny placek po węgiersku
- Madziarski stek ze schabu z kością podany z pieczonymi ziemniakami i surówką z papryki
- Przysmak Gellerta - żeberka w sosie barbeque w towarzystwie warzyw z patelni

Deser:
- Gesztenye puree - purée z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną

Jeśli jesteście Państwo ciekawi nowych smaków – ZAPRASZAMY!
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Stara Piekarnia

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj