Rozrywka
- 11 listopada 2011
- wyświetleń: 6571
Kuchnia i Wino: Święto gęsi
Za nami:
Restauracja "Kuchnia i Wino" od ponad roku słynie w całej Polsce ze "striptizowej gęsi".
Danie to w ten sposób nazwała Magda Gessler będąc gościem programu "Pytanie na śniadanie" w TVP 2, opowiadając o sytuacji podczas kręcenia naszego odcinka "Kuchennych Rewolucji" określiła gęś widzianą w piecu jako "striptizową". Od tego momentu gęś jest najważniejszym daniem w naszym menu i dlatego sprzedajemy go najwięcej. Co miesiąc przez naszą restaurację przechodzi ok. 500 kg gęsiny. Przez cały rok sprzedaliśmy jej prawie 6 ton.
Zapraszamy wszystkich, którzy wiedzą, że są wielbicielami pieczonej gęsi, a także tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą do naszej restauracji na Święto Gęsi, które będziemy obchodzić 11 listopada, a przez cały tydzień tj. od 7 do 13 listopada do każdej porcji gęsi i każdego dania głównego będziemy podawać za darmo lampkę wina.
Zapraszam Jerzy Michalik
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Restauracja Kuchnia i Wino
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Restauracja Kuchnia i Wino" podaj