Rozrywka

  • 26 października 2011
  • 11 listopada 2011
  • wyświetleń: 6571

Kuchnia i Wino: Święto gęsi

Za nami:

Restauracja "Kuchnia i Wino" od ponad roku słynie w całej Polsce ze "striptizowej gęsi".

Restauracja Kuchnia i Wino
Restauracja Kuchnia i Wino


Danie to w ten sposób nazwała Magda Gessler będąc gościem programu "Pytanie na śniadanie" w TVP 2, opowiadając o sytuacji podczas kręcenia naszego odcinka "Kuchennych Rewolucji" określiła gęś widzianą w piecu jako "striptizową". Od tego momentu gęś jest najważniejszym daniem w naszym menu i dlatego sprzedajemy go najwięcej. Co miesiąc przez naszą restaurację przechodzi ok. 500 kg gęsiny. Przez cały rok sprzedaliśmy jej prawie 6 ton.

Zapraszamy wszystkich, którzy wiedzą, że są wielbicielami pieczonej gęsi, a także tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą do naszej restauracji na Święto Gęsi, które będziemy obchodzić 11 listopada, a przez cały tydzień tj. od 7 do 13 listopada do każdej porcji gęsi i każdego dania głównego będziemy podawać za darmo lampkę wina.

Zapraszam Jerzy Michalik
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Restauracja Kuchnia i Wino" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Restauracja Kuchnia i Wino

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Restauracja Kuchnia i Wino" podaj