Rozrywka
- 6 września 2012
- wyświetleń: 2446
Łosoś w Starej Piekarni
Łosoś to jedna z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Bardzo popularny jest łosoś wędzony.
Kiedyś był symbolem luksusu, dziś jest już tak popularny jak karp. Mięso łososia ma charakterystyczną pomarańczowo-różowawą barwę (kolor ten jest bardziej znany po prostu jako łososiowy). Smak mięsa łososia jest łatwo rozpoznawalny i nawet przeciwnicy ryb przyznają, że jedyny w swoim rodzaju!
Restauracja Stara Piekarnia zaprasza na łososia na 6 różnych sposobów, polecamy:
- Carpaccio z łososia wykąpane w kaparowym winegrecie z dodatkiem limonki podane z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i świeżymi grzankami
- Szaszłyk z łososia z warzywami podany z zapiekanym przekładańcem z pomidora i mozzarelli w aromacie winegretu bazyliowego
- Gotowany na parze filet z łososia w ziołowym masełku podany w towarzystwie koperkowego ryżu i pikantnego sosu
- Grillowany łosoś ułożony na szpinaku liściastym i selerowym gratin polany sosem kurkowym
- Łosoś szlachetny w pistacjowym płaszczyku w aromacie sera Grana Padano podany na warzywach pachnących bazyliowym Pesto
- Panierowany łosoś w sezamie i pieprzu Cayenne z pastą z ciecierzycy i cytrynowym winegretem z nutą rukoli
Rezerwacje stolików pod nr tel. +48 32 449-17-20 w. 18. Zapraszamy!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Stara Piekarnia
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj