Rozrywka
- 10 lutego 2013
- wyświetleń: 2188
Śledzik w Starej Piekarni
Materiał partnera:
Restauracja Stara Piekarnia w Pszczynie zaprasza na karnawałowego śledzika.
W Polsce - niezmiennie od setek lat - zgodnie z tradycją "śledzik" rozpoczynać się powinien dopiero o północy z wtorku na środę popielcową. Jednakże chcąc zachęcić Państwa do smakowania śledzika zapraszamy już od 05 do 13 lutego.
Restauracja Stara Piekarnia proponuje śledzia w 6 odsłonach:
- Kruchy śledź w aromacie limonki w śmietanie z dodatkiem kaparów i cebuli
- Rajski śledzik w miodowo- pikantnym pomidorowym sosie z cebulką i rodzynkami
- Kruchy śledź marynowany w oleju z suszonymi pomidorami z dodatkiem cebuli i kaparów
- Ciepłe filety śledzia w cieście szpinakowym podane z puree z cebulką z sałatką z kiszonych ogórków, papryki i cebuli
- Tatar ze śledzia z cebulką perłową, kawiorem, zielonym jabłkiem podany na carpaccio z buraka
- Śledź z avocado z filetowanymi pomarańczami i świeżo siekaną kolendrą
Serdecznie zapraszamy!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Stara Piekarnia
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj