Rozrywka

  • 21 czerwca 2014
  • 22 czerwca 2014
  • wyświetleń: 7740

Złoto dla Restauracji Kapias

Początkiem czerwca w Zaw­ier­ciu odbył się Fes­ti­wal Śląskie Smaki. Restau­racja Kapias wystartowała w nim w kategorii profesjonalistów.

Restaurację reprezen­tował Szef Kuchni Piotr Polak w due­cie z Krzysztofem Walą. Zgodnie z werdyktem jury pod kierown­ictwem Pana Remigiusza Rączki Restauracja Kapias zdobyła I miejsce, stat­uetkę "Złoty Durs­zlak 2014" oraz tytuł: "Ekspert Śląs­kich Smaków 2014".

Złoto dla Restauracji Kapias na Festiwalu Śląskie Smaki - 8.06.2014 · fot. Restauracja Kapias


Zapro­ponowane menu składało się z marynowanego w pokrzywach pol­skiego rozbefu piec­zonego z dodatkiem soli lawendowej, kwiatów cukinii nadziewanych wiejskim serem oraz nalewki z igieł sosny, a także zupy z korzenia pietruszki z dodatkiem oliwy z dyni, szcza­wiku zajęczego oraz kwiatu kocim­iętki.

Na danie główne kucharze zaproponowali gęś gocza­łkow­icką gotowaną w tłuszczu, pęczak, nasiona słoneczniku, sałatkę z kwiatów jadal­nych skro­pi­oną syropem z mniszka lekarskiego.

BM / pless.pl

źródło: Restauracja Kapias

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Kapias" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Kapias

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Kapias" podaj