Rozrywka
- 14 czerwca 2015
- wyświetleń: 3760
Śląskie Smaki: II miejsce dla Frykówki
Materiał partnera:
Już po raz X odbył się Festiwal Śląskie Smaki - Wisła 2015. W konkursie brały udział 24 drużyny w 3 kategoriach: ekipy profesjonalistów, szkoły gastronomiczne oraz ekipy amatorskie. Jak co roku, swoją drużynę wystawiła także Restauracja Frykówka.
Wśród "profesjonalistów" było osiem drużyn z terenu województwa śląskiego. Jak co roku, Restauracja Frykówka wzięła udział w Śląskich Smakach i uplasowała się na II miejscu w kulinarnych zmaganiach. Tegoroczne dania konkursowe ściśle nawiązywały do regionalnej tradycji kulinarnej, były proste, ale jakże smaczne i efektownie podane.
Nagrodzone dania Restauracji Frykówka:
- Zupa: Zupa chlebowa z lubczykiem i selerem naciowym na wywarze z domowej kury, podana z żółtkiem na miękko
- Dania główne: Ogon wołowy duszony w czerwonym winie z warzywami podany na gołąbku z ozorków, kaszy pęczak i chrzanu z szalotką, kurkami i grillowaną cukinią
- Deser: Śliwki węgierki duszone na miodzie wrzosowym podane z orzechowym twarożkiem, kruszonką i sosem karmelowym
Serdecznie zapraszamy do Restauracji Frykówka!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj