Rozrywka
- 24 listopada 2015
- wyświetleń: 3089
Gęsina we Frykówce do 25 listopada
Materiał partnera:
Gęsinę powinniśmy jeść nie tylko dla przyjemności, ale również ze względów zdrowotnych, a listopad i imieniny św. Marcina szczególnie o tym przypominają. Restauracja Frykówka od 6 do 25 listopada już po raz XII świętuje pod hasłem "Gęsina na św. Marcina".
W tych dniach szczególnie polecamy:
- Carpaccio z gęsi podane z konfiturą figową oraz kiełkami buraków
- Zupa z rydzami i gęsią
- Kremowe penne z borowikiem i gęsimi żołądkami w aromacie świeżego tymianku
- Duszone w cebuli, słodkiej kapuście i suszonych śliwkach udko z gęsi podane z cukrowym groszkiem w aromacie tymianku
- Pierś z gęsi podana z pikantną dynią i sosem z buraków
- Gęś Świętomarcińską w promocyjnej cenie (do wyboru farsz z kaszy pęczak, kurek, selera naciowego lub kapusty kiszonej) 45,00 zł/kg *
*danie zamawiane z jednodniowym wyprzedzeniem
Zapraszamy do wspólnego świętowania!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj