Rozrywka
- 20 grudnia 2016
- wyświetleń: 3136
Wigilie firmowe i świąteczne biesiady w Restauracji Frykówka
Materiał partnera:
Niepowtarzalne chwile i serdeczność sprawią, że spotkania w rodzinnej atmosferze staną się wyjątkowe. Piękna oprawa uroczystości, podniosły nastrój, światło świec i dźwięki kolęd oraz zapach aromatycznych potraw niechaj wprowadzą miłych gości w świąteczny klimat. Restauracja Frykówka zaprasza w okresie przedświątecznym na wigilie firmowe i świąteczne biesiady w gronie rodziny i znajomych.
Jak co roku w naszej restauracji, Szef Kuchni Artur Zaskórski przygotował propozycje wykwintnych, pełnych aromatów dań świątecznych. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dla firm, a także z propozycjami świątecznego menu cateringowego oraz gotowych świątecznych potraw na wynos.
Zupa:
Danie główne:
Deser:
Zupa:
Danie główne (jednoporcjowo):
Deser:
Przystawka:
Zupa:
Dania główne (wieloporcjowo):
Deser:
Poza powyższą ofertą proponujemy także uatrakcyjnienie spotkań opłatkowych o ekskluzywne paczki dla uczestników z wyśmienitymi trunkami.
Z nami podsumowanie roku będzie prawdziwą przyjemnością i miłym wspomnieniem, a to spotkanie z całą pewnością stanie się od tej pory tradycją w Państwa firmie.
Dania na ciepło:
- Barszczy czysty
- Zupa grzybowa z łazankami
- Karp panierowany- filet
- Karp panierowany - płat
- Łosoś pieczony w folii z masełkiem i z ziołami
- Pstrąg faszerowany warzywami
- Dorsz z sosie szpinakowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Uszka z kapustą i grzybami
- Kapusta zasmażana z grochem
- Kapusta zasmażana z grzybami
Dania na zimno:
- Karp po żydowsku
- Śledź po polsku w śmietanie z jabłkiem i cebulą
- Makówki śląskie
- Pasztet z gęsi
- Gęś świętomarcińska z farszem staropolskim z jabłek i śliwek lub z farszem z ciecierzycy, pieczarek, boczku i suszonych śliwek
- Gęś pszczyńska faszerowana kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami
- Pieczona gęś z kaszą pęczak, kurkami i porem
Zestaw świąteczny (dla 6 osób)
- Pieczona kaczka z nadzieniem z jabłek i pomarańczy 1 szt.
- Udziec z indyka 400 g - 2 szt.
- Udko z kurczaka z farszem pieczarkowym 400 g - 2 szt.
- Opiekane ziemniaczki 1200 g
- Buraczki glazurowane 600 g
- Sos pieczeniowy 50 cl
Zestaw z pszczyńskich gospodarstw (dla 6-8 osób)
- Pieczona gęś świętomarcińska
- Roladka z indyka z farszem warzywnym 280 g - 2 szt.
- Pieczona kaczka 2 x 1/2 porcji
- Rolada z kurczaka z farszem pieczarkowym 300 g - 2 szt.
- Kluski śląskie 600 g
- Ziemniaki w mundurkach opiekane z rozmarynem 600 g
- Sos pieczeniowy 60 cl
- Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło 400 g
- Surówka z selera z orzechami i rodzynkami 400 g
Ciasta świąteczne:
- Jabłecznik
- Sernik wiedeński
- Tort czekoladowy na wiśniówce
- piernik marchewkowo-korzenny
Dodatki:
- Ziemniaki opiekane w mundurkach z ziołami 1000g
- Kluski śląskie 10 szt.
- Kluski śląskie ciemne 10 szt.
- Buraczki glazurowane 1000 g
- Kapusta czerwona z boczkiem 1000 g
- Surówka z selera z orzechami i rodzynkami 1000 g
Zamówienia zestawów świątecznych na dzień 24 grudnia przyjmujemy do środy, 21 grudnia. Zamówienia realizujemy w piątek, 23 grudnia od 9.00 do 21.00 i w sobotę, 24 grudnia od 9.00 do 12.00.
Rezerwacje i szczegóły pod nr tel. (32) 449-00-20, 781-491-720 lub adresem: marketing@roy.pl.
Polecamy szeroki wybór nalewek, win, alkoholi i produktów regionalnych oraz ekskluzywnych zestawów prezentowych dostępnych w "Delikatesach & Spirytualiach", Pszczyna, Rynek 17, telefon: (32) 447-05-31.
Życzymy Państwu, aby te Święta minęły w ciepłej i spokojnej atmosferze, a nadchodzący Nowy Rok przyniósł wszelką pomyślność zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym.
Wszystkiego dobrego życzy:
właściciel firmy ROY Józef Przybyła wraz z pracownikami.
Propozycja I
Zupa:
- Barszcz czerwony z uszkami (postnymi)
Danie główne:
- Tradycyjny karp w złocistej panierce pachnący ziołami
- Ziemniaki puree z koperkiem
- Kapusta wigilijna z grzybami
- Woda źródlana w dzbankach - 20 cl/ os
Deser:
- Świąteczny piernik marchewkowo-korzenny
- Lampka wina (białe lub czerwone) - 10cl/os
- Kawa, herbata - wg życzenia
Propozycja II
Zupa:
- Barszcz czerwony z uszkami (postnymi)
Danie główne (jednoporcjowo):
- Filet z dorsza duszony w białym winie z sosem limonkowym, bukietem sałat i puree ziemniaczanym
- Kompot z jabłek - 20 cl/ os
- Woda źródlana w dzbankach - 20 cl/ os
Deser:
- Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczy lub piernik marchewkowo-korzenny
- Lampka wina (białe lub czerwone) - 10cl/os
- Kawa, herbata - wg życzenia
Propozycja III (Dania podawane wieloporcjowo) - Kolacja Wigilijna
Przystawka:
- Kruchy śledź w śmietanie z ogórkiem i pieczarką w aromacie koperku
Zupa:
- Krem z grzybów leśnych
Dania główne (wieloporcjowo):
- Tradycyjny karp w złocistej panierce pachnący ziołami 100%
- Aromatyczny filet z dorsza 50%
- Kapusta wigilijna z grzybami 100%
- Pierogi z kapustą i grzybami 2 szt/os
- Sałatka ziemniaczana kiszonym ogórkiem i czerwoną fasolą 100%
- Kompot z jabłek - 20 cl/ os
- Woda źródlana-20 cl/ os
Deser:
- Makówki
- Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczy lub piernik marchewkowo-korzenny
- Lampka wina (białe lub czerwone) - 10cl/os
- Kawa, herbata - wg życzenia
Poza powyższą ofertą proponujemy także uatrakcyjnienie spotkań opłatkowych o ekskluzywne paczki dla uczestników z wyśmienitymi trunkami.
Z nami podsumowanie roku będzie prawdziwą przyjemnością i miłym wspomnieniem, a to spotkanie z całą pewnością stanie się od tej pory tradycją w Państwa firmie.
Polecamy także propozycje wigilijnego menu cateringowego
Dania na ciepło:
- Barszczy czysty
- Zupa grzybowa z łazankami
- Karp panierowany- filet
- Karp panierowany - płat
- Łosoś pieczony w folii z masełkiem i z ziołami
- Pstrąg faszerowany warzywami
- Dorsz z sosie szpinakowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Uszka z kapustą i grzybami
- Kapusta zasmażana z grochem
- Kapusta zasmażana z grzybami
Dania na zimno:
- Karp po żydowsku
- Śledź po polsku w śmietanie z jabłkiem i cebulą
- Makówki śląskie
- Pasztet z gęsi
Przedstawiamy Państwu również świąteczne, wykwintne zestawy dań na wynos
- Gęś świętomarcińska z farszem staropolskim z jabłek i śliwek lub z farszem z ciecierzycy, pieczarek, boczku i suszonych śliwek
- Gęś pszczyńska faszerowana kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami
- Pieczona gęś z kaszą pęczak, kurkami i porem
Zestaw świąteczny (dla 6 osób)
- Pieczona kaczka z nadzieniem z jabłek i pomarańczy 1 szt.
- Udziec z indyka 400 g - 2 szt.
- Udko z kurczaka z farszem pieczarkowym 400 g - 2 szt.
- Opiekane ziemniaczki 1200 g
- Buraczki glazurowane 600 g
- Sos pieczeniowy 50 cl
Zestaw z pszczyńskich gospodarstw (dla 6-8 osób)
- Pieczona gęś świętomarcińska
- Roladka z indyka z farszem warzywnym 280 g - 2 szt.
- Pieczona kaczka 2 x 1/2 porcji
- Rolada z kurczaka z farszem pieczarkowym 300 g - 2 szt.
- Kluski śląskie 600 g
- Ziemniaki w mundurkach opiekane z rozmarynem 600 g
- Sos pieczeniowy 60 cl
- Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło 400 g
- Surówka z selera z orzechami i rodzynkami 400 g
Ciasta świąteczne:
- Jabłecznik
- Sernik wiedeński
- Tort czekoladowy na wiśniówce
- piernik marchewkowo-korzenny
Dodatki:
- Ziemniaki opiekane w mundurkach z ziołami 1000g
- Kluski śląskie 10 szt.
- Kluski śląskie ciemne 10 szt.
- Buraczki glazurowane 1000 g
- Kapusta czerwona z boczkiem 1000 g
- Surówka z selera z orzechami i rodzynkami 1000 g
Zamówienia zestawów świątecznych na dzień 24 grudnia przyjmujemy do środy, 21 grudnia. Zamówienia realizujemy w piątek, 23 grudnia od 9.00 do 21.00 i w sobotę, 24 grudnia od 9.00 do 12.00.
Rezerwacje i szczegóły pod nr tel. (32) 449-00-20, 781-491-720 lub adresem: marketing@roy.pl.
Polecamy szeroki wybór nalewek, win, alkoholi i produktów regionalnych oraz ekskluzywnych zestawów prezentowych dostępnych w "Delikatesach & Spirytualiach", Pszczyna, Rynek 17, telefon: (32) 447-05-31.
Życzymy Państwu, aby te Święta minęły w ciepłej i spokojnej atmosferze, a nadchodzący Nowy Rok przyniósł wszelką pomyślność zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym.
Wszystkiego dobrego życzy:
właściciel firmy ROY Józef Przybyła wraz z pracownikami.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj