.png)
Rozrywka
- 3 grudnia 2016
- wyświetleń: 5060
Jesienno-zimowe menu Restauracji Styl 70 docenione przez eksperta
Materiał partnera:
Restauracja Styl 70 w ostatnich dniach gościła Michała Bałazego - znanego i cenionego krytyka kulinarnego, ambasadora kulinarnego Polski przy Ministerstwie Spraw Zagranicznych RP i Doradcę Kulinarnego Polski.
Jest to ogromne wyróżnienie i docenienie pracy Szefa Kuchni, Wojciecha Krzaka i jego zespołu, a także potwierdzenie najwyższej jakości serwowanych dań. Ten wyjątkowy gość bardzo pozytywnie ocenił restaurację, zwracając szczególną uwagę na jakość, niebanalne połączenia smaków i nowatorskie podejście do tradycyjnych, polskich i śląskich potraw.
Pełną rekomendację Michała Bałazego znajdziecie na jego profilu na FB. Dania, których próbował Michał Bałazy, a także wiele innych nowości znajdziecie w nowej karcie menu Restauracji Styl 70.

Całe menu opiera się na polskiej kuchni i tradycyjnych recepturach, które dzięki Wojciechowi Krzakowi zyskały nowe, zaskakujące i przede wszystkim bardzo smaczne odsłony. Szef Kuchni tworząc nową propozycję dla gości wykorzystał sezonowe produkty w dużej mierze dostarczane przez lokalnych producentów - dzięki temu są one zawsze świeże. Część produktów posiada odpowiednie certyfikaty będące potwierdzeniem ich pochodzenia i jakości. Ponadto, chcąc sprawować pełną kontrolę na każdym etapie przygotowywania posiłków wszystkie zakwasy, marynaty i kiszonki przygotowywane są bezpośrednio przez kucharzy Restauracji Styl 70.
Na gości od połowy listopada czekają między innymi: krupniok z żymle, wątróbka z królika z suską sechlońską, krem z pasternaku i szarej renety oraz ciekawa propozycja z kurczaka kukurydzianego. Warto skosztować gołąbków z jagnięciną, przygotowanych z kiszonej kapusty i pstrąga beskidzkiego wędzonego bezpośrednio w Hotelu Styl 70. Dla smakoszy dziczyzny Restauracja proponuje jelenia w sosie winnym, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających gości.

W karcie pojawiły się także pyszne, rozgrzewające zupy pachnące jesienią oraz desery, które powstały z wykorzystaniem między innymi sezonowych owoców, takich jak: jabłek, gruszek czy też węgierek. Wszystko oczywiście z wykorzystaniem nowoczesnych technik gotowania, które z pewnością Was zaskoczą.
Dopełnieniem jesienno-zimowej propozycji są rozgrzewające napoje - bardzo chętnie wybierane przez odwiedzających: gorąca czekolada, herbata z suszonymi owocami, napoje z imbirem i whisky. Nie zabrakło także grzanego wina i piwa, które od lat cieszą się niesłabnącą popularnością.

Warto dodać, że rekomendacja Michała Bałazego to nie jedyny sukces, jakim może pochwalić się Restauracja Styl 70 w ostatnim czasie i który wyróżnia to miejsce wśród okolicznych lokali. Podczas ostatniego festiwalu Restaurant Week restauracja ta zdobyła I miejsca w ocenie gości w kategoriach: najlepsze danie główne i najlepsza obsługa a także 3 miejsce na śląsku w kategorii ogólnej. Jest to bardzo duży sukces całego zespołu i motywacja do dalszej pracy. Oceniającymi byli w końcu goście Restauracji Styl 70 - to właśnie dla nich powstało to miejsce i tworzone są cały czas nowe dania, które za każdym razem wywołują tak samo pozytywne emocje.
Już teraz zapraszamy do odwiedzenia Restauracji Styl 70 i rozsmakowania się w jesienno-zimowych nowościach! Restauracja Styl 70 czynna jest codziennie w godzinach 13.00-22.00.
Pełne menu można znaleźć na http://www.restauracjastyl70.pl
Styl70
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Styl70" podaj

Materiał partneraŚwiąteczny harmonogram - Wielkanoc 2025 w Hotelu Styl70 w Piasku

Materiał partneraŚwiąteczny stół bez wysiłku? Wielkanocny catering z Bistro70

Materiał partneraZielona uczta Świętego Patryka! Irlandzkie smaki w Bistro70.

Materiał partneraŚwiętuj Dzień Kobiet w dobrym stylu - Hotel Styl70 zaprasza!

Materiał partneraWalentynkowa uczta dla Zakochanych

Materiał partneraKonferencje z klasą w Hotelu Styl 70
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.