
Rozrywka
- 24 sierpnia 2017
- wyświetleń: 2591
Sezon na przetwory w Frykówce! Zamykają w słoikach lato
Materiał partnera:
Sezon na przetwory trwa. Kiszenie jest procesem, który konserwuje żywność, co za tym idzie pozwala na dłuższe jej przechowywanie bez strat składników odżywczych.
Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego - powstałej w czasie fermentacji substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu.
Znając korzystne właściwości kiszonych produktów, kucharze Frykówki zamykają lato w kolejnych słoikach. Kiszone ogórki, pomidory i inne warzywa będzie można smakować zimą w Restauracji, a wkrótce także będą dostępne na półkach w Delikatesy&Sirytualia.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj

Gorący temat[Historyczne ciekawostki] Dawniej w kamienicy Frykówka...

Gorący tematKolejne lokale znikają z Pszczyny. Jeden z wieloletnią tradycją

Materiał partneraXVII Święto Polskiej Gęsi Owsianej we Frykówce

Materiał partneraFrykasy we Frykówce: dania dnia na cały tydzień

Materiał partneraRestauracja Frykówka zaprasza na obiad! Trwa specjalna promocja

Materiał partneraRezerwacje w Restauracji Frykówka - zorganizuj bezpieczne przyjęcie
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.