
Rozrywka
- 9 września 2018
- wyświetleń: 27917
Filip Stępniak z Pszczyny otrzymał fartuch MasterChefa
Pochodzący z Pszczyny Filip Stępniak wziął udział w castingu do MasterChefa. 21-latek podołał wyzwaniu i zdobył fartuch, co oznacza, że będziemy mogli go oglądać w kolejnym odcinku programu emitowanego na antenie TVN.

Czterdziestu dwóch kandydatów na polskiego MasterChefa ponownie rozpoczęło walkę w najbardziej prestiżowym konkursie kulinarnym na świecie. Uczestnicy zostali podzieleni na 4-osobowe grupy, które walczyły o wejście do kolejnego etapu. Zadanie grupy, w której znalazł się pszczynianin, polegało na przygotowaniu dania z nabiału. Filip Stępniak podołał wyzwaniu i otrzymał fartuch, co oznacza, że będziemy mogli go oglądać w kolejnym odcinku programu.
- W siódmym sezonie kucharze amatorzy staną przed wyzwaniami przygotowania m.in. idealnych perliczek, tortu szwarcwaldzkiego, tournedos à la Rossini, a nawet papki dla niemowląt. Kandydaci na mistrza kuchni będą musieli wykazać się także przed grupą dwustu harcerzy, dla których przygotują posiłek w Puszczy Niepołomickiej - czytamy zapowiedź na stronie programu MasterChef.
21-letni Filip Stępniak nazywa siebie amatorem cukiernictwa w innym wydaniu. - Już jako dziecko miałem dwie pasje z czego pierwszą z nich był sport badminton, a drugą gotowanie. W przyszłości gdy zdobędę już większe doświadczenie oraz wiedzę, chciałbym prowadzić warsztaty dla ludzi, którzy są tacy jak ja! Z takimi - którzy kochają to, co robią. Gotowanie jest dla mnie jak oddychanie - bez tego nie można żyć, a tworząc desery możemy uzyskać jeszcze większa frajdę poprzez dawanie radości innym - mówi Filip.
Warto dodać, że pszczynianin prowadzi bloga kulinarnego "Łobuz w Kuchni", na którym prezentuje swoje wypieki i zamieszcza przepisy.
Trzymamy kciuki za Filipa i zachęcamy do oglądania jego zmagań w programie MasterChef!
Zobacz także

Gorący temat[WIDEO] Kajra i Sławomir odwiedzili Wodną Wieżę w Pszczynie!

Gorący tematSztamfer zmienia oblicze. "Postanowiliśmy stworzyć bistro na każdą kieszeń"

Gorący tematJuż nie kuchnia polska, ale azjatycka. "Kmiecia" zastąpił bar orientalny "Dong Do"

95. urodziny pani Genowefy Niezgody z Pawłowic

Pacjenci badają się poza Pszczyną, a świetny sprzęt i szybkie terminy mają na miejscu

Gorący tematZamyka się Bistro Sztamfer. Lokal zmienił formułę w grudniu
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.