
Rozrywka
- 22 marca 2021
- wyświetleń: 13310
Oliwia wyrasta na kulinarną gwiazdę - kolejny sukces w MasterChefie
W pierwszej konkurencji niedzielnego odcinka Oliwia Piech zmierzyła się z daniem wietnamskim. Studzieniczanka przygotowała makaron ryżowy z kurczakiem, sosem curry i pastą z tamaryndowca. Po raz kolejny jej danie spotkało się z uznaniem jury! Oliwia awansowała do następnego odcinka!

W tym odcinku królowały kuchnie świata - każdy z uczestników przygotował dania z produktów typowych dla innego kraju. Składniki przyleciały do kucharzy na pokładzie samolotu międzynarodowych linii lotniczych Air Kitchen. Kapitan Ania Starmach oraz stewardzi Mateusz Gessler i Michel Moran poza światowymi pysznościami przywieźli dla kucharzy jeszcze jedną, wspaniałą niespodziankę - w kuchni MasterChefa Juniora zagościł Robert Makłowicz!
Najsłynniejszy kulinarny podróżnik wspierał uczestników podczas gotowania z egzotycznych składników. Zawodnicy mogli wybrać kuchnię spośród kilkunastu możliwych wariantów, jak Hiszpania, Wietnam, Kolumbia, Czechy czy Japonia.

Oliwia przygotowała makaron ryżowy z kurczakiem, sosem curry i pastą z tamaryndowca. - Ty zrobiłaś coś, co smakuje naprawdę jak Wietnam! Jest to po prostu dobre i wietnamskie. Naprawdę super - pochwalił Robert Makłowicz.
- Ta konkurencja pokazała mi Ciebie w nowym świetle. Oliwia wyrasta na kulinarną gwiazdę - podsumowała Ania Starmach.
Studzieniczanka została zwyciężczynią pierwszej konkurencji i z balkonu mogła oglądać dalsze zmagania uczestników.
Niedzielny odcinek można obejrzeć TUTAJ. Trzymamy kciuki za Oliwię w kolejnej odsłonie programu!
Zobacz także

Gorący temat[WIDEO] Kajra i Sławomir odwiedzili Wodną Wieżę w Pszczynie!

Gorący tematSztamfer zmienia oblicze. "Postanowiliśmy stworzyć bistro na każdą kieszeń"

Gorący tematJuż nie kuchnia polska, ale azjatycka. "Kmiecia" zastąpił bar orientalny "Dong Do"

Płynęli po wzrok dla Gai. Charytatywne zawody sportowe dla dziewczynki z Łąki

TrwaUkryte Talenty Piasku - Gabriela Giel: rękodzielniczka, kucharka i ogrodnik

Gotuj z gospodyniami z ziemi pszczyńskiej: baranek i zając z ciasta w lukrze według przepisu KGW Kobiór
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.