Wiadomości
- 2 marca 2011
- wyświetleń: 2568
Śledzik we Restauracji Frykówka
W tradycji staropolskiej ostatki nazywano zapustami lub kusakami Dzień ten oznacza koniec karnawału.
Dlatego też serdecznie zapraszamy w dniach 2-8 marca na śledzika przyrządzonego na 6 różnych sposobów:
- Mus ze śledzia z czarnym kawiorem i zielonym
- Tradycyjny śledź w śmietanie po polsku podawany z cebulą i jabłkiem
- Śledź po japońsku, czyli z dodatkiem jajka, ogórków konserwowych i zielonego groszku
- Smażony śledź w cieście podawany z ziemniakami z wody i tzatzikami
- Śledź w trzech smakach – na ostro, w śmietanie i w oleju
- Pasta śledziowo – twarogowa ze szczypiorkiem, podana z chrupiącymi bułeczkami
Serdecznie zapraszamy!
Dlatego też serdecznie zapraszamy w dniach 2-8 marca na śledzika przyrządzonego na 6 różnych sposobów:
- Mus ze śledzia z czarnym kawiorem i zielonym
- Tradycyjny śledź w śmietanie po polsku podawany z cebulą i jabłkiem
- Śledź po japońsku, czyli z dodatkiem jajka, ogórków konserwowych i zielonego groszku
- Smażony śledź w cieście podawany z ziemniakami z wody i tzatzikami
- Śledź w trzech smakach – na ostro, w śmietanie i w oleju
- Pasta śledziowo – twarogowa ze szczypiorkiem, podana z chrupiącymi bułeczkami
Serdecznie zapraszamy!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj