Wiadomości

  • 5 października 2011
  • 23 października 2011
  • wyświetleń: 3771

Kuchnia czeska we Frykówce

Za nami:

Czeska kuchnia łączy w sobie wpływy zwyczajów kulinarnych krajów Europy centralnej, głównie kuchni niemieckiej, węgierskiej i austriackiej. W dniach od 5 do 30 października zapraszamy do Restauracji Frykówka na kuchnię czeską i święto piwa.

frykówka


Kuchnia czeska to również prawdziwe bogactwo smaków, szczególnie dla wielbicieli tradycyjnych dań przyrządzanych według starych receptur.

Najbardziej popularne potrawy kuchni naszych południowych sąsiadów to między innymi knedliki, grzyby, placki, wyprażony ser, polędwica, kartoflanki, golonko oraz piwo.

Restauracja Frycówka poleca kilka propozycji dań kuchni czeskiej:
- Smażony ser w złocistej panierce z tatarską omacką
- Čоčková polevka - zupa z soczewicy z grzankami
- Gulasz podany w bochnie chleba
- Knedlo-vepro-zelo czyli mięso wieprzowe z knedlikiem i kapustą
- Gotowaną golonkę w sosie grzybowym podaną z knedlikiem
- Knedliki z twarożkiem, włoskimi orzechami polane masłem

oraz wiele gatunków piwa w tym także piwa niepasteryzowane.

Serdecznie zapraszamy.
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Frykówka

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj