Wiadomości

  • 11 listopada 2011
  • wyświetleń: 8858

Smak Regionu: nowości w menu!

Artykuł sponsorowany:

Szef Kuchni Restauracji "Smak Regionu" zaprasza na pyszne obiady staropolskie i śląskie, a od 11 listopada na wyśmienitą gęsinę przyrządzaną na wiele różnych sposobów.

Resturacja Smak Regionu
Restauracja Smak Regionu


Co dwa tygodnie w Restauracji "Smak Regionu" Szef Kuchni wraz z kucharzami wprowadzają do menu interesujące propozycje kulinarne. Dziś polecamy: comber jagnięcy faszerowany jabłkami, szpikowane skoki z królika, udziec jagnięcy w sosie własnym, gulasz staropolski z młodego jagnięcia z hodowli polskiej czy sztufadę szpikowaną słoniną.

Szczególnie zapraszamy Państwa w dzień Świętego Marcina, czyli 11 listopada. Od tego dnia będzie promowana gęsina przyrządzana na różne sposoby.

Restauracja Smak Regionu · fot. Zofia Tchórz


W Restauracji "Smak Regionu" będzie można skosztować: gęś pieczoną - faszerowaną grzybami, wątróbką oraz kaszą gryczaną z dodatkiem klusek śląskich i sosem, kapustą zasmażaną i buraczkami, a jako aperitif pasztet staropolski z grzybami; gęsie udko podane na kaszy gryczanej z sosem śliwkowym, gęsią wątróbkę duszoną z cebulką i soczystym jabłkiem podaną z ziemniakami gotowanymi, a także gęsia pierś z jabłkami w sosie żurawinowo-jabłkowym z kluskami śląskimi.

Restauracja Smak Regionu

43-250 Pawłowice
ul. Katowicka 15

tel. 32 441 84 51
kom. +48 506 893 224

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Smak Regionu" podaj

Smak Regionu

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Smak Regionu" podaj