Wiadomości
- 25 listopada 2011
- wyświetleń: 8311
Smak Regionu: polecamy golonko
Artykuł sponsorowany:
Śląskie potrawy są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju - udowadniają to właściciele Restauracji Smak Regionu w Pawłowicach, przy trasie Skoczów - Katowice. Znajdziemy tam wszystko to, co w naszej regionalnej kuchni jest najlepsze. Zobacz co proponują w tym tygodniu!
Restauracja "Smak Regionu" jest miejscem, gdzie można smacznie i tanio zjeść. Karta dań jest pełna pysznych propozycji. Co dwa tygodnie w Restauracji "Smak Regionu" Szef Kuchni wraz z kucharzami wprowadzają do menu interesujące propozycje kulinarne. O tym, co Restauracja poleca w tym czasie możemy dowiedzieć się z nowej strony smakregionu.com.
Aktualnie Restauracja Smak Regionu poleca:
- Konkretny kawał żebra z kapustą zasmażaną i ziemniakami pieczonymi
- Żeberka pieczone w miodzie z panszkrautem
- Golonko pieczone
- Golonko gotowane staropolskim sposobem
- Golonko pieczone w piwno-miodowym aromacie
Same pyszności, a od 11 grudnia restauracja zaprasza na jagnięcinę oraz skoki z królika!
Dania są nie tylko smakowite, pięknie podane, ale też bardzo obfite. Dewizą właścicieli - jest serwowanie smakowitych potraw za niewielkie pieniądze. Dlatego dania obiadowe zaczynają się tutaj już od 11,90 zł.
Restauracja, w której szefem i zastępcą szefa kuchni są mieszkańcy naszego regionu, polecają również świeże ryby, wiejskie pierogi oraz ciekawe desery i duży wybór kaw.
Ale wyśmienita kuchnia to nie wszystko. Restauracja wspaniale promuje również ziemię pszczyńską. Do regionalnego charakteru restauracji znakomicie nawiązuje niezwykły wystrój. Ściany restauracji ozdobione zostały malowidłami. Artysta przeniósł do wnętrza restauracji pszczyńskie uliczki, kamienice i pejzaże, niektóre są odwzorowane w skali 1:1, co robi niesamowite wrażenie.
---
W serwisie dobryinteres.pl za 60 złotych można zakupić specjalny kupon rabatowy o wartości 100 złotych na kuchnię regionalną w Restauracji Smak Regionu.
Smak Regionu
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Smak Regionu" podaj