Wiadomości
- 1 lutego 2012
- wyświetleń: 7144
Kuchnia góralska w Starej Piekarni
Za nami:
Tradycyjna kuchnia góralska to potrawy proste, smaczne i bardzo treściwe. Charakteryzuje się dobrym i niepowtarzalnym smakiem oraz rozmaitymi oryginalnymi nazwami. Góralska kuchnia bazuje przede wszystkim na ziemniakach, oscypku, bundzu oraz kwaszonej kapuście.
Kuchnia góralska może szczycić się bogactwem smaków i przepisów. Potrawy góralskie tak jak sami górale powinny być wyraziste, ostre i charakterne.
Restauracja Stara Piekarnia w dniach od 9 stycznia do 12 lutego poleca m.in.:
- Podhalańską kwaśnicę na świńskim ryjku z żeberkami i ziemniakami
- Placek po zbójnicku z kwaśną śmietaną
- Jadło Harnasia - schabowy z oscypkiem i prawdziwkami, podany z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami z wody okraszonymi cebulką smażoną na maśle
- Przysmak Góralki - polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z puree ziemniaczanym i cebulką oraz surówką z kiszonego ogórka i papryki
- Góralski placek z powidłami
Zapraszamy!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Stara Piekarnia
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj