Wiadomości

  • 9 stycznia 2012
  • 1 lutego 2012
  • wyświetleń: 7144

Kuchnia góralska w Starej Piekarni

Za nami:

Tradycyjna kuchnia góralska to potrawy proste, smaczne i bardzo treściwe. Charakteryzuje się dobrym i niepowtarzalnym smakiem oraz rozmaitymi oryginalnymi nazwami. Góralska kuchnia bazuje przede wszystkim na ziemniakach, oscypku, bundzu oraz kwaszonej kapuście.

kwaśnica, stara piekarnia
Kwaśnica z żeberkiem


Kuchnia góralska może szczycić się bogactwem smaków i przepisów. Potrawy góralskie tak jak sami górale powinny być wyraziste, ostre i charakterne.

Restauracja Stara Piekarnia w dniach od 9 stycznia do 12 lutego poleca m.in.:
- Podhalańską kwaśnicę na świńskim ryjku z żeberkami i ziemniakami
- Placek po zbójnicku z kwaśną śmietaną
- Jadło Harnasia - schabowy z oscypkiem i prawdziwkami, podany z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami z wody okraszonymi cebulką smażoną na maśle
- Przysmak Góralki - polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z puree ziemniaczanym i cebulką oraz surówką z kiszonego ogórka i papryki
- Góralski placek z powidłami

Zapraszamy!
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Stara Piekarnia

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj