Wiadomości
- 3 kwietnia 2012
- wyświetleń: 3409
Stara Piekarnia: Czas na owcę
Za nami:
Restauracja Stara Piekarnia przedstawia I Edycję dań z polskiej baraniny i jagnięciny.
Baranina to mięso owiec i baranów, o czerwonej barwie i charakterystycznym smaku. Jagnięcina należy do mięs bardzo wykwintnych, jako mięso owiec mających nie więcej niż 12 miesięcy.
Mięsa te chwalone są nie tylko za swój niepowtarzalny smak, ale również zważywszy na wysoką wartość odżywczą oraz zdrowotną są niezwykle popularne na świecie. W Polsce zapomniane, obecnie wracają do łask - czas więc na owcę!
Stara Piekarnia aby zadowolić najbardziej wymagających Klientów oferuje:
- Kiełbaski jagnięce podane z mixem sałat i sosem żurawinowo - chrzanowym
- Ossobucco z jagnięciny duszone w sosie śmietanowym z parmezanowymi kluseczkami i szparagami duszonymi na masełku cytrynowym
- Gicz duszona na sposób włoski podana z ziołowym ryżem w sosie pomidorowo- warzywnym
- Comber jagnięcy z kością pieczony w orzeszkach pistacjowych podany na warzywnym placku z musem szpinakowym
Restauracja Stara Piekarnia poleca baraninę i jagnięcinę w nowej odsłonie!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Stara Piekarnia
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj