Wiadomości

  • 6 września 2012
  • wyświetleń: 2445

Łosoś w Starej Piekarni

Łosoś to jedna z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Bardzo popularny jest łosoś wędzony.

Restauracja Stara Piekarnia
Łosoś


Stara Piekarnia śródziemnomorska
Restauracja Stara Piekarnia


Kiedyś był symbolem luksusu, dziś jest już tak popularny jak karp. Mięso łososia ma charakterystyczną pomarańczowo-różowawą barwę (kolor ten jest bardziej znany po prostu jako łososiowy). Smak mięsa łososia jest łatwo rozpoznawalny i nawet przeciwnicy ryb przyznają, że jedyny w swoim rodzaju!

Restauracja Stara Piekarnia zaprasza na łososia na 6 różnych sposobów, polecamy:

- Carpaccio z łososia wykąpane w kaparowym winegrecie z dodatkiem limonki podane z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i świeżymi grzankami
- Szaszłyk z łososia z warzywami podany z zapiekanym przekładańcem z pomidora i mozzarelli w aromacie winegretu bazyliowego
- Gotowany na parze filet z łososia w ziołowym masełku podany w towarzystwie koperkowego ryżu i pikantnego sosu
- Grillowany łosoś ułożony na szpinaku liściastym i selerowym gratin polany sosem kurkowym
- Łosoś szlachetny w pistacjowym płaszczyku w aromacie sera Grana Padano podany na warzywach pachnących bazyliowym Pesto
- Panierowany łosoś w sezamie i pieprzu Cayenne z pastą z ciecierzycy i cytrynowym winegretem z nutą rukoli

Rezerwacje stolików pod nr tel. +48 32 449-17-20 w. 18. Zapraszamy!
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Stara Piekarnia

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj