Wiadomości

  • 13 listopada 2016
  • 20 grudnia 2016
  • wyświetleń: 3107

Wigilie firmowe i świąteczne biesiady w Restauracji Frykówka

Materiał partnera:

Niepowtarzalne chwile i serdeczność sprawią, że spotkania w rodzinnej atmosferze staną się wyjątkowe. Piękna oprawa uroczystości, podniosły nastrój, światło świec i dźwięki kolęd oraz zapach aromatycznych potraw niechaj wprowadzą miłych gości w świąteczny klimat. Restauracja Frykówka zaprasza w okresie przedświątecznym na wigilie firmowe i świąteczne biesiady w gronie rodziny i znajomych.

Jak co roku w naszej restauracji, Szef Kuchni Artur Zaskórski przygotował propozycje wykwintnych, pełnych aromatów dań świątecznych. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dla firm, a także z propozycjami świątecznego menu cateringowego oraz gotowych świątecznych potraw na wynos.


Propozycja I




Zupa:
  • Barszcz czerwony z uszkami (postnymi)


Danie główne:
  • Tradycyjny karp w złocistej panierce pachnący ziołami
  • Ziemniaki puree z koperkiem
  • Kapusta wigilijna z grzybami
  • Woda źródlana w dzbankach - 20 cl/ os


Deser:
  • Świąteczny piernik marchewkowo-korzenny
  • Lampka wina (białe lub czerwone) - 10cl/os
  • Kawa, herbata - wg życzenia


Propozycja II



Zupa:
  • Barszcz czerwony z uszkami (postnymi)


Danie główne (jednoporcjowo):
  • Filet z dorsza duszony w białym winie z sosem limonkowym, bukietem sałat i puree ziemniaczanym
  • Kompot z jabłek - 20 cl/ os
  • Woda źródlana w dzbankach - 20 cl/ os

Deser:
  • Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczy lub piernik marchewkowo-korzenny
  • Lampka wina (białe lub czerwone) - 10cl/os
  • Kawa, herbata - wg życzenia


Propozycja III (Dania podawane wieloporcjowo) - Kolacja Wigilijna



Przystawka:
  • Kruchy śledź w śmietanie z ogórkiem i pieczarką w aromacie koperku


Zupa:
  • Krem z grzybów leśnych


Dania główne (wieloporcjowo):
  • Tradycyjny karp w złocistej panierce pachnący ziołami 100%
  • Aromatyczny filet z dorsza 50%
  • Kapusta wigilijna z grzybami 100%
  • Pierogi z kapustą i grzybami 2 szt/os
  • Sałatka ziemniaczana kiszonym ogórkiem i czerwoną fasolą 100%
  • Kompot z jabłek - 20 cl/ os
  • Woda źródlana-20 cl/ os


Deser:
  • Makówki
  • Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczy lub piernik marchewkowo-korzenny
  • Lampka wina (białe lub czerwone) - 10cl/os
  • Kawa, herbata - wg życzenia


Poza powyższą ofertą proponujemy także uatrakcyjnienie spotkań opłatkowych o ekskluzywne paczki dla uczestników z wyśmienitymi trunkami.

Z nami podsumowanie roku będzie prawdziwą przyjemnością i miłym wspomnieniem, a to spotkanie z całą pewnością stanie się od tej pory tradycją w Państwa firmie.

Polecamy także propozycje wigilijnego menu cateringowego



Dania na ciepło:
- Barszczy czysty
- Zupa grzybowa z łazankami
- Karp panierowany- filet
- Karp panierowany - płat
- Łosoś pieczony w folii z masełkiem i z ziołami
- Pstrąg faszerowany warzywami
- Dorsz z sosie szpinakowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Uszka z kapustą i grzybami
- Kapusta zasmażana z grochem
- Kapusta zasmażana z grzybami

Dania na zimno:
- Karp po żydowsku
- Śledź po polsku w śmietanie z jabłkiem i cebulą
- Makówki śląskie
- Pasztet z gęsi


Przedstawiamy Państwu również świąteczne, wykwintne zestawy dań na wynos



- Gęś świętomarcińska z farszem staropolskim z jabłek i śliwek lub z farszem z ciecierzycy, pieczarek, boczku i suszonych śliwek
- Gęś pszczyńska faszerowana kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami
- Pieczona gęś z kaszą pęczak, kurkami i porem

Zestaw świąteczny (dla 6 osób)
- Pieczona kaczka z nadzieniem z jabłek i pomarańczy 1 szt.
- Udziec z indyka 400 g - 2 szt.
- Udko z kurczaka z farszem pieczarkowym 400 g - 2 szt.
- Opiekane ziemniaczki 1200 g
- Buraczki glazurowane 600 g
- Sos pieczeniowy 50 cl

Zestaw z pszczyńskich gospodarstw (dla 6-8 osób)
- Pieczona gęś świętomarcińska
- Roladka z indyka z farszem warzywnym 280 g - 2 szt.
- Pieczona kaczka 2 x 1/2 porcji
- Rolada z kurczaka z farszem pieczarkowym 300 g - 2 szt.
- Kluski śląskie 600 g
- Ziemniaki w mundurkach opiekane z rozmarynem 600 g
- Sos pieczeniowy 60 cl
- Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło 400 g
- Surówka z selera z orzechami i rodzynkami 400 g

Ciasta świąteczne:
- Jabłecznik
- Sernik wiedeński
- Tort czekoladowy na wiśniówce
- piernik marchewkowo-korzenny

Dodatki:
- Ziemniaki opiekane w mundurkach z ziołami 1000g
- Kluski śląskie 10 szt.
- Kluski śląskie ciemne 10 szt.
- Buraczki glazurowane 1000 g
- Kapusta czerwona z boczkiem 1000 g
- Surówka z selera z orzechami i rodzynkami 1000 g


Zamówienia zestawów świątecznych na dzień 24 grudnia przyjmujemy do środy, 21 grudnia. Zamówienia realizujemy w piątek, 23 grudnia od 9.00 do 21.00 i w sobotę, 24 grudnia od 9.00 do 12.00.

Rezerwacje i szczegóły pod nr tel. (32) 449-00-20, 781-491-720 lub adresem: marketing@roy.pl.

Polecamy szeroki wybór nalewek, win, alkoholi i produktów regionalnych oraz ekskluzywnych zestawów prezentowych dostępnych w "Delikatesach & Spirytualiach", Pszczyna, Rynek 17, telefon: (32) 447-05-31.

Życzymy Państwu, aby te Święta minęły w ciepłej i spokojnej atmosferze, a nadchodzący Nowy Rok przyniósł wszelką pomyślność zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym.

Wszystkiego dobrego życzy:
właściciel firmy ROY Józef Przybyła wraz z pracownikami.



ul.



Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Frykówka

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj