Wiadomości
- 24 sierpnia 2017
- wyświetleń: 2451
Sezon na przetwory w Frykówce! Zamykają w słoikach lato
Materiał partnera:
Sezon na przetwory trwa. Kiszenie jest procesem, który konserwuje żywność, co za tym idzie pozwala na dłuższe jej przechowywanie bez strat składników odżywczych.
Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego - powstałej w czasie fermentacji substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu.
Znając korzystne właściwości kiszonych produktów, kucharze Frykówki zamykają lato w kolejnych słoikach. Kiszone ogórki, pomidory i inne warzywa będzie można smakować zimą w Restauracji, a wkrótce także będą dostępne na półkach w Delikatesy&Sirytualia.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj