Wiadomości
- 16 listopada 2017
- wyświetleń: 3874
Święto Gęsi Polskiej Owsianej - catering Restauracji Frykówka
Materiał partnera:
W dniach 10-17 listopada obchodzić będziemy XIV Święto Polskiej Gęsi Owsianej. W tym czasie, tradycyjnie już w Restauracji Frykówka spróbować będzie można smakowitej i zdrowej gęsiny.
Przygotowaliśmy dla Państwa specjalnie menu, w którym główną rolę gra oczywiście Polska Gęś Owsiana.
Przystawka
Zupa
*otrzymała nagrodę na VI Festiwalu Śląskie Smaki
Danie główne
*otrzymało II miejsce na V Festiwalu Śląskie Smaki oraz " Perła" 2013 za najlepszą polską potrawę regionalną
Proponujemy Państwu także gęś w całości, do której dodajemy butelkę wina gratis!
Pieczona gęś świętomarcińska faszerowana kaszą pęczak, boczkiem, kurkami oraz selerem naciowym (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 260 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Pieczona gęś świętomarcińska z farszem staropolskim z jabłek i suszonych śliwek (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 280 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Pieczona gęś świętomarcińska faszerowana mandarynkami i suszoną śliwką (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 300 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Pieczona gęś świętomarcińska z gruszkowo - kasztanowym farszem (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 320 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Menu:
Przystawka
- Ciepła terina z gęsi z sałatką z pomarańczy
Zupa
- Książęce flaczki z gęsi
*otrzymała nagrodę na VI Festiwalu Śląskie Smaki
Danie główne
- Udko z gęsi "na sposób piekarza" nadziewane jabłkiem i porem, z buraczkami glazurowanymi i kluskami w sosie z suszonych śliwek
*otrzymało II miejsce na V Festiwalu Śląskie Smaki oraz " Perła" 2013 za najlepszą polską potrawę regionalną
- Confitowana pierś z gęsi na musie kasztanowo-gruszkowym z gratinee ziemniaczanym i marynowanym burakiem
Proponujemy Państwu także gęś w całości, do której dodajemy butelkę wina gratis!
Szef Kuchni Restauracji Frykówka przygotował wyszukane dania z gęsiną w roli głównej dostępne także w dostawie:
Pieczona gęś świętomarcińska faszerowana kaszą pęczak, boczkiem, kurkami oraz selerem naciowym (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 260 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Pieczona gęś świętomarcińska z farszem staropolskim z jabłek i suszonych śliwek (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 280 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Pieczona gęś świętomarcińska faszerowana mandarynkami i suszoną śliwką (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 300 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Pieczona gęś świętomarcińska z gruszkowo - kasztanowym farszem (dla 4-6 os.)
Cena za zestaw: 320 zł (kluski śląskie 50 szt., modra kapusta 600 g, sos pieczeniowy 300 ml, gęś ok. 3 kg)
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj