Wiadomości

  • 7 kwietnia 2018
  • wyświetleń: 5733

Studenci BWS im. J. Tyszkiewicza będą projektować dla ZM H. Kania

W ramach współpracy Bielskiej Wyższej Szkoły im. J. Tyszkiewicza i Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A., studenci wydziału architektury stworzą projekty dla jednego z liderów rynku mięsnego w Polsce. Najlepsi otrzymają atrakcyjne nagrody.

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.
Studenci BWS im. J. Tyszkiewicza będą projektować dla ZM H. Kania · fot. Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.


ZM Henryk Kania poszerzają współpracę ze środowiskiem akademickim. Po podpisaniu umów o współpracy w 2016 roku z Uniwersytetem Rolniczym we Wrocławiu i UWM w Olsztynie oraz w 2017 z GWSH w Katowicach, Spółka nawiązała współpracę z Bielską Wyższą Szkołą im. J. Tyszkiewicza. Na inaugurację - rusza konkurs dla studentów wydziału architektury, który potrwa przez cały semestr letni. Zadaniem konkursowym jest wykonanie projektu, którego efekty Spółka będzie mogła wykorzystać w bieżącej działalności handlowej i marketingowej.

Dominika Rąba, wiceprezes Zarządu ZM Henryk Kania S.A: - Jako polska, rodzinna firma, jesteśmy świadomi tego, jak ważne i potrzebne są dziś działania CSR-owe. Dużą wagę przykładamy do skutecznej realizacji polityki społecznej odpowiedzialności biznesu, w którą doskonale wpisuje się nasz projekt z BWS. Dzięki konkursowi zyskamy wartościowe projekty i inspiracje, a studenci praktyczną wiedzę dotyczącą zapotrzebowania rynku.

- Ponad trzy tysiące absolwentów z dyplomami Bielskiej Wyższej Szkoły im. J. Tyszkiewicza z powodzeniem korzysta z przekazanych im praktycznych umiejętności. Aktualnie Uczelnia kształci na dwóch kierunkach: kosmetologii i architekturze wnętrz, zwracając szczególną uwagę na udział praktyki w dydaktyce. Dobremu przygotowaniu do zawodu służą również żywe kontakty ze znaczącymi firmami. ZM Henryk Kania wpisują się w tradycję organizowania dla studentów konkursów włączonych w zajęcia z architektury wnętrz; za wyróżniające rozwiązanie konkretnego firmowego zadania ZM Kania oferują nagrody pieniężne - mówi rektor Uczelni, dr Jerzy Chrystowski.

- Z konkursem wiążemy duże nadzieje. Po wykładzie, który przedstawiciele naszej firmy wygłosili na BWS na początku semestru, studenci dokładnie wiedzą, jak wykonać zadanie konkursowe, by spełniało ono wszystkie wymogi konieczne do zaistnienia w rzeczywistości handlowej i marketingowej - dodaje Dominika Rąba, wiceprezes ZM Henryk Kania S.A.

Studenci będą pracować nad projektami przez semestr letni. Wyłonienie zwycięzców nastąpi więc w czerwcu. Najlepsi otrzymają atrakcyjne nagrody finansowe i rzeczowe.

BM / pless.pl

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Zakłady Mięsne Henryk Kania" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Zakłady Mięsne Henryk Kania

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Zakłady Mięsne Henryk Kania" podaj