Wiadomości
- 8 listopada 2019
- wyświetleń: 6305
Dziczyzna i królik w roli głównej w Karczmie Wiejskiej
Materiał partnera:
Tradycja jest wszystkim tym, co przekazuje się z pokolenia na pokolenie. Tradycja to także sztuka użytkowa, język, obyczaj oraz tradycyjna kuchnia regionu.
W naszej Karczmie z tradycji czerpiemy pełnymi garściami. Nie może więc zabraknąć tak szlachetnych potraw jak te z dziczyzny. Dziczyzna posiada wyjątkowo specyficzny smak i zapach a dzieje się tak przez naturalny pokarm, którym zwierzęta żywiły się. Jest on obfity w zioła, pędy, korę drzew, grzyby czy jagody.
Nasi kucharze w nieszablonowy sposób połączyli nowoczesne trendy kulinarne z starodawną sztuką przyrządzania dziczyzny. W naszym menu znajdziecie mięso z sarny, dzika, jelenia a także z bażanta i przepiórki. Dodatki do dań zostały dobrane tak, aby podkreślić smaki mięs oraz wzbogacić aromatyczny bukiet każdego z nich.
Dlaczego właściwie warto jeść dziczyznę? Dziczyzna ceniona jest za jej walory smakowe i odżywcze. Zaletą mięsa zwierzyny łownej jest jej niska zawartość kalorii. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, mocnym ukrwieniem i stanowi bogate źródło białka i witamin z grupy B. Największe walory zdrowotne ma mięso z dzika i sarny. Zawiera bowiem duże ilości magnezu, fosforu i wapnia. W dziczyźnie znajdziemy również źródło łatwo przyswajalnego żelaza. Jeśli jesteście wielbicielami dziczyzny koniecznie zaplanujcie w najbliższych dniach wypad do Karczmy Wiejskiej. Jeśli jeszcze nigdy nie mieliście okazji zjeść takich dań to właśnie jest do tego okazja.
Na dania z dziczyzny zapraszamy do 8 listopada.
Rezerwacje stolików: 502-565-414.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Karczma Wiejska
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Karczma Wiejska" podaj