Wiadomości
- 11 listopada 2020
- wyświetleń: 4771
XVII Święto Polskiej Gęsi Owsianej we Frykówce
Materiał partnera:
W tym roku nieco inaczej niż zwykle, 11 listopada pragniemy Państwa raczyć tradycyjną polską gęsią w zaciszu domowym. Przygotowaliśmy propozycje cateringowe - gęś w różnych odsłonach.
Menu Frykówki na św. Marcina
- Rosół z gęsi z kluseczkami wątrobianymi - 12zł,
- udko z gęsi "na sposób Piekarza" faszerowane jabłkiem i porem, podane na zielonych kluskach z sosem śliwkowym i buraczkami (danie otrzymało II miejsce na V Festiwalu Śląskie Smaki oraz Perłę 2013 za najlepszą polską potrawę regionalną) - 42zł,
- gęś faszerowana kaszą pęczak, kurkami i boczkiem dla 4-6 osób (kluski śląskie 50 sztuk, modra kapusta 300g, buraczki glazurowane 300g, sos pieczeniowy 300ml, gęś ok. 3kg) - 290zł,
- Pieczona gęś świętomarcińska z farszem staropolskim w aromacie ziół dla 4-6 osób (kluski śląskie 50 sztuk, modra kapusta 300g,buraczki glazurowane 300g sos pieczeniowy 300ml, gęś ok. 3kg) - 290zł.
Zamówienia prosimy składać do 10.11.2020 do godziny 12.00.
Kontakt:
- mail: marketing@roy.pl lub catering@roy.pl,
- telefon: 781-491-720.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj