Wiadomości
- 8 marca 2021
- wyświetleń: 36539
Oliwia ze Studzienic zachwyciła jurorów MasterChefa Juniora!
W niedzielę ruszył najnowszy sezon programu MasterChef Junior. Zobaczyliśmy w nim mieszkankę Studzienic Oliwię Piech, która zachwyciła jurorów nie tylko przygotowanym daniem, ale także porządkiem na swoim stanowisku.
Choć przesłuchania do programu tym razem odbyły się drogą internetową, na castingi zgłosiła się rekordowa liczba kandydatów. Jurorzy spośród setek chętnych wybrali aż siedemnastu młodych kucharzy, którzy mierzą się w walce o kulinarne marzenia i tytuł szóstego MasterChefa Juniora.
W pierwszym odcinku zawodnicy przygotowywali swoje popisowe dania. Na talerzu Oliwii znalazła się pierś z kaczki z musem z malin oraz pieczonymi jabłkami z miodem i cynamonem. Danie mieszkanki Studzienic otrzymało pozytywne recenzje: - To jest po prostu arcydzieło. Lepiej nie można już robić - skomentował Mateusz Gessler.
- Kompozycja, wykonanie - Oliwia - ja jestem z Ciebie bardzo dumna. Bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać kolejnych dań - dodała Ania Starmach.
Z kolei Michel Moran powiedział: - pierwsza konkurencja w szóstej edycji MasterChefa Juniora. Rzadko w pierwszym gotowaniu mamy tak znakomite danie. Gratuluję. Brawo.
Niedzielny odcinek można zobaczyć TUTAJ.
Ciasta z warzyw, dania kuchni włoskiej, halibut, owoce morza czy polędwica Wellington to tylko niektóre z tematów konkurencji, które przygotowali jurorzy: Ania Starmach, Michel Moran i Mateusz Gessler. Jednym z wyzwań będzie także stworzenie trzech dań z sosami - angielskim, berneńskim i beszamelowym.
Zawodnicy zmierzą się też w konkurencji drużynowej pod okiem szefa - Krzysztofa Żurka - w restauracji "Trzy rybki" w Krakowie. Zadaniem kucharzy będzie przygotowanie menu degustacyjnego dla najbardziej surowych gości, czyli... swoich rodziców! Pretendenci do zwycięstwa wesprą także tych, którzy walczą obecnie na pierwszej linii frontu. Wyjątkowe dania otrzymają zarówno lekarze, pielęgniarki, jak i ratownicy medyczni.
Loading...
W kuchni MasterChefa Juniora nie zabraknie wizyt kulinarnych autorytetów. Robert Makłowicz wcieli się w przewodnika po najsmaczniejszych zakątkach świata, zaś zdobywca gwiazdki Michelina, Przemysław Klima, przeprowadzi popisowy masterclass z kuchni nowoczesnej. Pod okiem Beaty Śniechowskiej, zwyciężczyni 2. edycji "MasterChefa", uczestnicy serwować będą steki, również w wersji wegetariańskiej. Niespodzianką okaże się wizyta Roksany Węgiel. Młoda wokalistka śpiewająco wesprze swoich rówieśników podczas przyrządzania bezy Pavlovej. Pojawią się także finaliści ostatniej edycji "MasterChefa", czyli Ola Juszkiewicz, Sylwia Garska-Chmarycz i Rafał Fidyt. Zawodnicy w umiejętny sposób będą musieli przygotować potrawę surf&turf, łącząc mięso z rybą lub owocami morza.
Natalia Paździor, Julia Cymbaluk, Bartosz Kwiecień, Paulina Foremny i Gaja Suchocka poznali już smak wygranej. Kto dołączy do tego wyjątkowego grona i zostanie szóstym najlepiej gotującym dzieckiem w Polsce.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Czym żyli czytelnicy portalu pless.pl w 2021 roku
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Czym żyli czytelnicy portalu pless.pl w 2021 roku" podaj