Wiadomości
- 15 lipca 2022
- wyświetleń: 4450
Kolacja degustacyjna - kuchnia fusion i zbiórka dla Jasia
Za nami:
W piątek, 15 lipca o godzinie 19.00 w Warowni Pszczyńskich Rycerzy odbędzie się kolacja degustacyjna, która pobudzi nie tylko Wasze kubki smakowe, ale również wyobraźnię. Na talerzach pojawią się dania z kuchni śródziemnomorskiej w wydaniu fusion. Kolacja będzie połączona ze zbiórką na wózek specjalistyczny i rehabilitację dla niespełna rocznego Jasia Skolasińskiego.
O zaskakujący wygląd i smak dań zadba Szef Kuchni Serhii Korotunenko, który uwielbia kreatywne połączenia w kuchni, a jego zastępca Andrii Chyrva osłodzi Wam wieczór! Z kolei Zbigniew Świątek to specjalista, który o winach wie wszystko i może o nich opowiadać godzinami. To on będzie odpowiedzialny za kartę win przygotowaną specjalnie na tę kolację degustacyjną. Miłośnikom mocniejszych trunków panowie z bieruńskiej destylarni przybliżą zagadnienie, czym jest Okovita i dadzą jej skosztować.
Kolacja będzie składać się z 7 dań łącznie z deserami (dwie przystawki, zupa, trzy dania główne i deser). W cenie biletu jest pełne menu, woda, degustacja win i Okovit oraz muzyka na żywo.
Wydarzenie będzie połączone ze zbiórką na wózek specjalistyczny i rehabilitację dla Jasia Skolasińskiego. Jego historię opisaliśmy w artykule: "Życie z tubulinopatią - TUBB 3. Mały Jaś potrzebuje naszej pomocy".
Szczegóły dotyczące wydarzenia i informacje o sprzedaży biletów można znaleźć TUTAJ.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Warownia
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Warownia" podaj