
Wiadomości
- 19 września 2022
- wyświetleń: 6975
Urzędniczka z Pszczyny nadal walczy o tytuł Masterchefa!
W trzecim odcinku 11. edycji Masterchefa uczestnicy mieli za zadnie wykonać... uwodzicielską potrawę na randkę, która oczarowałaby partnera. Gościem specjalnym i zarazem wymagającą jurorką była Anna Mucha. Później kucharze zmierzyli się z daniami makaronowymi. Jak tym razem wypadła pszczyńska urzędniczka, Zofia Masny-Klimczak?

W pierwszej konkurencji Zofia przyrządziła doradę pieczoną z pieca z puree z topinamburu i selera naciowego. Temu zestawowi towarzyszyła sałatka ze szparagami, figą i papają. Niestety, jurorów danie nie zachwyciło. Magda Gessler w swoim stylu skomentowała: "randka byłaby cudowna, bo zajmowalibyśmy się tylko sobą, a nie jedzeniem".
- Jest to jakieś rozwiązanie, kto wie czy nie najlepsze - stwierdziła pszczynianka.

W drugiej konkurencji - eliminacyjnej - zawodnicy musieli wykonać jak najwięcej dań z makaronem. Każde z nich musiało być z innego rodzaju makaronu i z innym sosem. Liczyła się nie tylko jakość, ale też ilość.
Michel Moran pochwalił tagliatelle Zofii, stwierdzając, że jest idealnie ugotowane i bardzo dobrze smakuje. Stwierdził jednak, że w spaghetti aglio e olio użyła za dużo oliwy. Docenił natomiast sposób przyrządzenia krewetek w daniu z makaronem penne. Magda Gessler zauważyła zaś, że tam, gdzie owoce morza i ryby, nie powinno się dodawać parmezanu, Zofia użyła tego dodatku.

Niestety w tym odcinku jeden z kucharzy musiał opuścić kuchnię MasterChefa. Był to Paweł - hydraulik z Gdyni. Nieoczekiwanie jednak Tomek z Głogówka ogłosił, że z powodów zdrowotnych musi zrezygnować z udziału w programie i swoje miejsce oddaje Pawłowi.
Pani Zofia nadal walczy o statuetkę Masterchefa! Trzymamy kciuki!
Kolejny odcinek już w niedzielę, 25 września o godz. 20.00.
Zobacz także

Gorący temat[WIDEO] Kajra i Sławomir odwiedzili Wodną Wieżę w Pszczynie!

Gorący tematSztamfer zmienia oblicze. "Postanowiliśmy stworzyć bistro na każdą kieszeń"

Gorący tematJuż nie kuchnia polska, ale azjatycka. "Kmiecia" zastąpił bar orientalny "Dong Do"

Jacek Piekiełko publikuje nową powieść inspirowaną prawdziwą historią gangstera ze Śląska

Materiał partneraŚwiąteczny harmonogram - Wielkanoc 2025 w Hotelu Styl70 w Piasku

95. urodziny pani Genowefy Niezgody z Pawłowic
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.